Labels

Saturday, February 11, 2012

Cupcakes catifelate

Reteta aceasta o are la baza pe cea pentru Red Velvet Cupcake (google it :)), dar eu nu sunt adepta folosirii colorantilor alimentari. Daca ii pot inlocui cu ceva natural, o fac, daca nu, pur si simplu "sar" peste acest ingredient. Adica atunci cand merg la cumparaturi aleg produse fara coloranti si conservanti artificiali, si ii folosesc la mine in bucatarie... Este o chestiune de alegere, ca de altfel orice aspect al vietii.


Ingredientele (12 bucati):
125 g faina cernuta
1/4 lingurita praf de copt 
1/4 lingurita sare
10 g cacao cernuta
60 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
1 ou
1 esenta vanilie
120 ml lapte 
1/2 lingura suc de lamaie sau otet
1/2 lingurita bicarbonat stins cu 1/2 lingurita otet
Glazura:
230 g crema de branza la temperatura camerei
1 esenta de vanilie
60 g zahar pudra cernut
160 ml smantana pentru frisca (foarte rece)

Modul de preparare:
1. Amestecam faina cu praful de copt, sarea si cacaoa;
2. Adaugam peste lapte sucul de lamaie sau otetul si lasam 5-10 minute
3. Spumam untul la mixer, apoi adaugam zaharul si lasam cateva minute, pana rezulta un amestec pufos. Adaugam oul, apoi esenta de vanilie;
4. Adaugam in mixer 1/3 din amestecul de faina, incorporam; apoi adaugam 1/2 din lapte; inca 1/3 din faina; restul de lapte si iar faina;
Adaugam si bicarbonatul stins, punem in forme de briose si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20-25 minute, sau pana trec testul cu scobitoarea.
5. Glazura: Punem la mixer crema de branza pentru cateva secunde, adaugam esenta de vanilie si zaharul. Turnam si smantana si mixam (cam 10 minute) pana ce ajunge la o consistenta care sa nu curga;
6. Glazura se pune peste cupcakes cand acestea sunt racite complet.
Daca nu reusiti sa le mancati pe toate, pastrati-le la frigider acoperite, altfel frisca va "aduna" toate mirosurile din frigider si nu e chiar amuzant un cupcake cu iz de usturoi :))
Copiilor le-a placut foarte mult cum arata. Au exclamat: inghetata!!!! :)

Enjoy! Make it fun!

No comments:

Post a Comment