Labels

Wednesday, April 11, 2012

Iepuras din carton si hartie


Azi am fost la gradinita si am lucrat cu copiii (au varstele cuprinse intre 4 si 7 ani) acesti frumosi iepurasi. Au fost foarte incantati: atat de procesul creatiei, cat si de rezultatul final. Sunt usor de facut, este nevoie doar de putina rabdare :)
Materialele necesare: foarfece, lipici, banda adeziva, carioci, carton, hartie creponata, hartie colorata, cotor de la hartie igienica.
Din carton decupam un dreptunghi de 5*8 cm.
Din cotorul de la hartia igienica decupam doua inele de 1,5 cm latime, pe care le acoperim cu hartie creponata:
Tot din carton taiem o fasie de 20-24 cm lungime si 1,5 cm latime din care facem un inel:
Lipim unul dintre inele mici in interiorul inelului mare, apoi le lipim pe dreptunghiul de carton:

Confectionam codita: taiem o banda de 1,5 cm latime din hartie creponata, o capsam, apoi o franjuram cu foarfecele. Codita o vom lipi in interiorul cercului celui mic:
 




 

Din hartie colorata taiem o fasie de 1,5 cm latime si 20 cm lungime. Indoim hartia la mijloc, apoi aducem capetele spre centru, lipindu-le cu lipici. Fundita astfel rezultata o vom lipi in partea superioara a inelului mare. Deasupra funditei lipim celalalt inel confectionat din cotor de hartie igienica:

 
Urechile le confectionam din hartie colorata: o fasie de 26 cm lungime si 1,5 cm latime indoita ca in imagini. Le lipim in partea superioara a cercului de sus:

Fata o confecionam desenand cu carioci pe carton si apoi decupand:
 Dupa ce lipim fata, iepurasul este gata!

Make it FUN!

2 comments: