Labels

Friday, August 10, 2012

Briose cu afine

Foarte usor de facut, si mai usor de mancat. Sunt gata de pus la cuptor in cateva minute, cel mai mult dureaza cantarirea ingredientelor.



Ingredientele (pentru 12-16 bucati):
260 g faina
240 g iaurt
100 g zahar
80 ml ulei
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
200 g afine

Modul de preparare:
1. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare;
2. Separat, amestecam foarte bine ingredientele umede: ou batut usor, iaurt (eu am folosit Muller Bianco), ulei (de floarea soarelui), esenta de vanilie;
3. Peste ingredientele uscate le turnam pe cele umede si le incorporam. Adaugam apoi afinele (am folosit din cele salbatice, de la munte), amestecand usor, astfel incat acestea sa nu se sparga;
4. Punem compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala (le umplem pana sus, deoarece nu vor creste foarte mult) si dam la cuptorul incins la 190 grade, timp de 15-20 minute.
Reteta preluata de la Stephanie Jaworski de pe joyofbaking.com

Keep it simple! Make it fun!

No comments:

Post a Comment