Baiatul meu cel mare sustine ca nu ii place pestele. Ei, asta este pe jumatate adevarat, depinde de modul in care este preparat. Nu am intalnit inca un copil caruia sa nu ii placa snitelele, asa ca am facut niste snitele mai mici, dar din peste, pe care toata lumea le-a mancat cu foarte mare placere. Asadar:
Ingredinetele:
file de somon (crud!)
faina
ou
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1. Fileul de somon se taie in fasii (aproximativ 5*3*1 cm);
2. Somonul portionat se trece apoi, pe rand si in aceasta ordine, prin: faina, ou batut bine in care punem sare si piper dupa gust, pesmet;
3. Se prajeste in ulei (eu am folosit ulei de palmier), la foc mediu.
In aceasta reteta nu am mentionat cantitatile, pentru ca toate depind de cantitatea de peste preparata, nu? :)
Enjoy! Keep it simple!
Labels
- afine (2)
- aluat (8)
- antreuri (19)
- Asia (2)
- avocado (1)
- branza (5)
- cafea (1)
- caise (2)
- cartofi (6)
- ceai (1)
- ceapa (5)
- cheesecake (5)
- chiftele (3)
- cina (12)
- ciocolata (10)
- ciorba (4)
- ciuperci (4)
- conserve (3)
- cookies/cupcakes/briose (18)
- copii (23)
- cozonac (5)
- Craciun/Revelion (19)
- curcan (2)
- de post (23)
- dovlecei (2)
- dovleci (2)
- dressing (4)
- dulciuri (50)
- fasole (3)
- ficatei (1)
- frisca (3)
- fructe (16)
- garnituri (8)
- iaurt (2)
- lamaie (3)
- legume (3)
- lucru manual (9)
- maioneza (2)
- masina de paine (6)
- mazare (3)
- mere (3)
- mic dejun (3)
- miel (2)
- migdale (2)
- nuci (1)
- orez (4)
- oua (4)
- parmesan (6)
- pasare (4)
- paste (9)
- peste (10)
- piersici (3)
- pizza (2)
- placinta (5)
- porc (3)
- porumb (1)
- prosciutto (2)
- pui (12)
- rapid (9)
- raw vegan (4)
- rosii (1)
- salata (11)
- sfecla rosie (1)
- sos (7)
- spanac (1)
- supe (5)
- susan (2)
- telina (2)
- tips and tricks (19)
- tort (4)
- usturoi (8)
- vegan (5)
- visine (2)
- vita (5)
Thursday, September 06, 2012
Saturday, September 01, 2012
Rosii cherry deshidratate
M-am "trezit" cu vreo doua kg de rosii cherry primite din diverse surse. Ce sa fac cu ele? Am mancat... sunt preferatele copiilor, le numesc "rosii explozive" - pentru ca explodeaza in gura, dar tot aveam o gramada. Daca le lasam in frigider se stricau, sa le fac suc parca nu imi venea... asa ca le-am deshidratat.
Ingredientele:
rosii cherry
sare
ulei de masline
Modul de preparare:
1. Rosiile explozive se spala, se lasa sa se usuce, apoi se taie pe jumatate;
2. Se aseaza rosiile in tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in sus, se presara cu sare, apoi se dau la cuptor, la 90 grade, timp de 4-6 ore;
3. Dupa ce se racesc, se aseaza in borcane, fara a se inghesui, apoi se toarna deasupra ulei de masline, pana ce rosiile sunt acoperite. Eu tin borcanele in frigider, pentru ca nu le-am sterilizat.
Astfel preparate, rosiile pot fi folosite la pizza, sosuri, dressing-uri.
Keep it simple! Make it fun!
Ingredientele:
rosii cherry
sare
ulei de masline
Modul de preparare:
1. Rosiile explozive se spala, se lasa sa se usuce, apoi se taie pe jumatate;
2. Se aseaza rosiile in tava, pe hartie de copt, cu partea taiata in sus, se presara cu sare, apoi se dau la cuptor, la 90 grade, timp de 4-6 ore;
3. Dupa ce se racesc, se aseaza in borcane, fara a se inghesui, apoi se toarna deasupra ulei de masline, pana ce rosiile sunt acoperite. Eu tin borcanele in frigider, pentru ca nu le-am sterilizat.
Astfel preparate, rosiile pot fi folosite la pizza, sosuri, dressing-uri.
Keep it simple! Make it fun!
Friday, August 31, 2012
Cookies pentru David
David este un baietel extrem de cuminte si frumos. Dar nu mananca fructe. David, fructele sunt bune! Sunt dulci si parfumate si au culori minunate :).
Cand David a implinit 3 ani am fost invitati la petrecere. Si i-am dus cookies. Cu fructe. Pentru asta am cautat retete, le-am incercat, le-am combinat si a iesit (cred eu) ceva bun.
Copiii nu s-au inghesuit la ele, ca era rost de joaca, dar adultii le-au apreciat.
Ingredientele:
200 g fructe confiate
50 g zahar brun
300 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurite sare
80 g unt taiat cubulete mici (rece)
200 ml frisca lichida nebatuta (naturala, va rog!)
Modul de preparare:
1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam untul si amestecam bine. Eu am folosit manutele, ca e mai usor. Incorporam si frisca, apoi adaugam fructele si omogenizam compozitia;
2. Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare de aluat (suficient de distantate astfel incet sa aiba loc sa si creasca) si dam la cuptorul incins la 200 grade (modul fan) timp de 12 minute.
PS: le-am ornat cu cate o bombonica de ciocolata, ca doar mergeam la petrecere. Bombonica am pus-o pe fiecare cookie, inainte de a le baga la cuptor.
Usor, rapid si cu foarte putine vase murdare ;).
Keep it simple! Make it fun!
Cand David a implinit 3 ani am fost invitati la petrecere. Si i-am dus cookies. Cu fructe. Pentru asta am cautat retete, le-am incercat, le-am combinat si a iesit (cred eu) ceva bun.
Copiii nu s-au inghesuit la ele, ca era rost de joaca, dar adultii le-au apreciat.
Ingredientele:
200 g fructe confiate
50 g zahar brun
300 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurite sare
80 g unt taiat cubulete mici (rece)
200 ml frisca lichida nebatuta (naturala, va rog!)
Modul de preparare:
1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam untul si amestecam bine. Eu am folosit manutele, ca e mai usor. Incorporam si frisca, apoi adaugam fructele si omogenizam compozitia;
2. Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem gramajoare de aluat (suficient de distantate astfel incet sa aiba loc sa si creasca) si dam la cuptorul incins la 200 grade (modul fan) timp de 12 minute.
PS: le-am ornat cu cate o bombonica de ciocolata, ca doar mergeam la petrecere. Bombonica am pus-o pe fiecare cookie, inainte de a le baga la cuptor.
Usor, rapid si cu foarte putine vase murdare ;).
Keep it simple! Make it fun!
Wednesday, August 15, 2012
Tort cu trei feluri de blat
De ziua baietelului meu celui mic am facut acest tort. S-a mancat tot, ba chiar s-a ajuns la lins platoul :)). Cu greu am "sustras" o felie sa ii fac poza!
Mda, recunosc, nu este chiar cea mai simpla reteta, dar rezultatul cred ca merita!
Ingredientele (forma de 26 cm diametru):
Blatul 1
30 g pesmet
2 albusuri
75 g migdale macinate (crude, nesarate!)
60 g zahar tos
Blatul 2
50 g faina
25 g migdale macinate (crude, nesarate!)
1 ou
75 g zahar tos
1/4 pachet praf de copt
2+1/2 linguri apa
1/2 lingurita esenta de vanilie
Blatul 3
2 oua
60 g zahar tos
60 g faina
1 lingurita zeama de lamaie
Crema de lapte cu ciocolata
900 ml lapte
100 g amidon
4 linguri zahar tos
100 g ciocolata
250 g unt la temperatura camerei
150 g zahar pudra
Crema vanilata
500 ml lapte
4 galbenusuri
200 g zahar tos
3 plicuri zahar vanilat
5 linguri amidon
250 g unt la temperatura camerei
Glazura
200 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)
200 g ciocolata
Modul de preparare:
1. Blatul 1: Batem albusurile spuma foarte tare, adaugam zaharul tos, migdalele si pesmetul. Toate operatiunile le-am facut la mixer. Se toarna compozitia (care este de o consistenta foarte groasa) in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa o intindem pe toata suprafata. Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
2. Blatul 2: Galbenusul se freaca impreuna cu zaharul tos pana rezulta o crema, apoi agaugam treptat apa, praful de copt, esenta de vanilie. Lasam aceasta compozitie sa se odihneasca timp de 15 minute, apoi adaugam faina, migdalele si albusul batut spuma tare. Dam la cuptor, la 160 grade, timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
3. Blatul 3: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam zeama de lamaie, faina si albusurile batute spuma. Dam la cuptor, la 160 grade, timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
4. Crema de lapte cu ciocolata: Intr-un castron punem 150 ml lapte, zaharul tos si amidonul si amestecam pana se dizolva zaharul. Separat, punem la foc mic restul de lapte impreuna cu ciocolata rupta in bucatele mici; amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam compozitia facuta anterior. Lasam pe foc, amestecand continuu, pana ce compozitia se intareste, apoi lasam sa se raceasca.
Frecam spuma untul cu zaharul pudra, apoi incorporam treptat crema care s-a racit complet.
5. Crema vanilata: Amestecam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si amidonul, apoi adaugam laptele. Amestecam bine-bine, sa se dizolve zaharul. Punem apoi pe foc pana se intareste, avand grija sa amestecam, pentru a nu se face cocoloase.
Frecam untul spuma, apoi incorporam treptat crema fiarta si racita complet.
6. Glazura: Eu am folosit cuptorul cu microunde: intr-un castron turnam frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si topim timp de 1-2 minute, amestecand la fiecare 10-15 secunde. Operatiunea se poate face fara probleme si pe aragaz. Inainte de a o folosi, trebuie sa fie racita complet (dar nu la frigider, pentru ca se intareste prea tare)
7. Asamblarea: In forma (cu pereti detasabili in care am copt blaturile), am pus pe rand: blatul 1, crema vanilata, blatul 2, o parte din crema de lapte cu ciocolata, blatul 3, inca o parte de crema de lapte cu ciocolata, iar deasupra glazura, lasand sa curga uniform si pe margine. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore bune, de preferat peste noapte.
Inainte de asamblare blaturile, cremele si glazura trebuie sa fie la temperatura camerei!!!
Blaturile nu se insiropeaza, fiind foarte subtiri.
Mda, recunosc, nu este chiar cea mai simpla reteta, dar rezultatul cred ca merita!
LA MULÅ¢I ANI, PUI FRUMOS!
Ingredientele (forma de 26 cm diametru):
Blatul 1
30 g pesmet
2 albusuri
75 g migdale macinate (crude, nesarate!)
60 g zahar tos
Blatul 2
50 g faina
25 g migdale macinate (crude, nesarate!)
1 ou
75 g zahar tos
1/4 pachet praf de copt
2+1/2 linguri apa
1/2 lingurita esenta de vanilie
Blatul 3
2 oua
60 g zahar tos
60 g faina
1 lingurita zeama de lamaie
Crema de lapte cu ciocolata
900 ml lapte
100 g amidon
4 linguri zahar tos
100 g ciocolata
250 g unt la temperatura camerei
150 g zahar pudra
Crema vanilata
500 ml lapte
4 galbenusuri
200 g zahar tos
3 plicuri zahar vanilat
5 linguri amidon
250 g unt la temperatura camerei
Glazura
200 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)
200 g ciocolata
Modul de preparare:
1. Blatul 1: Batem albusurile spuma foarte tare, adaugam zaharul tos, migdalele si pesmetul. Toate operatiunile le-am facut la mixer. Se toarna compozitia (care este de o consistenta foarte groasa) in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa o intindem pe toata suprafata. Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 20 de minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
2. Blatul 2: Galbenusul se freaca impreuna cu zaharul tos pana rezulta o crema, apoi agaugam treptat apa, praful de copt, esenta de vanilie. Lasam aceasta compozitie sa se odihneasca timp de 15 minute, apoi adaugam faina, migdalele si albusul batut spuma tare. Dam la cuptor, la 160 grade, timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
3. Blatul 3: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam zeama de lamaie, faina si albusurile batute spuma. Dam la cuptor, la 160 grade, timp de 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca complet.
4. Crema de lapte cu ciocolata: Intr-un castron punem 150 ml lapte, zaharul tos si amidonul si amestecam pana se dizolva zaharul. Separat, punem la foc mic restul de lapte impreuna cu ciocolata rupta in bucatele mici; amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam compozitia facuta anterior. Lasam pe foc, amestecand continuu, pana ce compozitia se intareste, apoi lasam sa se raceasca.
Frecam spuma untul cu zaharul pudra, apoi incorporam treptat crema care s-a racit complet.
5. Crema vanilata: Amestecam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si amidonul, apoi adaugam laptele. Amestecam bine-bine, sa se dizolve zaharul. Punem apoi pe foc pana se intareste, avand grija sa amestecam, pentru a nu se face cocoloase.
Frecam untul spuma, apoi incorporam treptat crema fiarta si racita complet.
6. Glazura: Eu am folosit cuptorul cu microunde: intr-un castron turnam frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si topim timp de 1-2 minute, amestecand la fiecare 10-15 secunde. Operatiunea se poate face fara probleme si pe aragaz. Inainte de a o folosi, trebuie sa fie racita complet (dar nu la frigider, pentru ca se intareste prea tare)
7. Asamblarea: In forma (cu pereti detasabili in care am copt blaturile), am pus pe rand: blatul 1, crema vanilata, blatul 2, o parte din crema de lapte cu ciocolata, blatul 3, inca o parte de crema de lapte cu ciocolata, iar deasupra glazura, lasand sa curga uniform si pe margine. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore bune, de preferat peste noapte.
Inainte de asamblare blaturile, cremele si glazura trebuie sa fie la temperatura camerei!!!
Blaturile nu se insiropeaza, fiind foarte subtiri.
Enjoy! Make it delicious!
Tuesday, August 14, 2012
Crochete din piept de curcan
Nu ma asteptam sa fie atat de apreciate de toti cei prezenti la petrecere... Eu le numisem "piept de curcan pane", dar Diana (te pup, printesa frumoasa!) a avut alta idee.
Ingredientele:
500 g piept de curcan
200 ml lapte
1 lingurita praf de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
1/2 lingurita busuioc uscat
300 g faina
100 g pesmet
100 g parmesan ras foarte fin
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1. Taiem felii de piept de curcan ca pentru snitele, apoi le batem si ulterior le taiem fasii;
2. Intr-un recipient amestecam foarte bine laptele, praful de usturoi, sare, piper, busuioc, foaie de dafin, apoi turnam acest amestec peste carne. Lasam la marinat cel putin doua ore;
3. Separat, omogenizam bine faina, pesmetul si parmesanul;
4. Trecem fiecare fasie de carne (scursa) prin amestecul de faina, apoi prajim in ulei pe toate partile.
Nu cred ca se prepara mai greu decat alte pane-uri, singura diferenta consta in timpul de fragezire a carnii. Puteti folosi orice fel de carne de pasare. In amestecul de lapte puteti pune si alte ingrediente (ghimbir, alte ierburi aromatice).
Keep it simple!
Ingredientele:
500 g piept de curcan
200 ml lapte
1 lingurita praf de usturoi
1 foaie de dafin
sare, piper
1/2 lingurita busuioc uscat
300 g faina
100 g pesmet
100 g parmesan ras foarte fin
ulei pentru prajit
Modul de preparare:
1. Taiem felii de piept de curcan ca pentru snitele, apoi le batem si ulterior le taiem fasii;
2. Intr-un recipient amestecam foarte bine laptele, praful de usturoi, sare, piper, busuioc, foaie de dafin, apoi turnam acest amestec peste carne. Lasam la marinat cel putin doua ore;
3. Separat, omogenizam bine faina, pesmetul si parmesanul;
4. Trecem fiecare fasie de carne (scursa) prin amestecul de faina, apoi prajim in ulei pe toate partile.
Nu cred ca se prepara mai greu decat alte pane-uri, singura diferenta consta in timpul de fragezire a carnii. Puteti folosi orice fel de carne de pasare. In amestecul de lapte puteti pune si alte ingrediente (ghimbir, alte ierburi aromatice).
Keep it simple!
Monday, August 13, 2012
Prajitura cu afine si glazura de cheesecake
Fructele de padure sunt extraordinar de bune. Pe langa faptul ca sunt gustoase (bine, asta decide fiecare pentru el, nu?), au foarte multi antioxidanti, minerale, viatamine... ce mai, o minune a naturii (gasiti aici, de exemplu, mai multe informatii). Pentru ca suntem inca in sezon si nu trebuie neaparat sa dai o fuga pana la munte ca sa-ti iei portia de fructe de padure (se gasesc in foarte multe magazine, gata ambalate), am decis sa profit de ele:
Ingredientele (forma de 26 cm diametru):
175 g unt la temperatura camerei
175 g zahar brun
3 oua
220 g faina
3 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite esenta de vanilie
150 g smantana la temperatura camerei
200 g afine + 200 g pentru ornat
200 g crema de branza simpla (Philadelphia este o alegere buna) la temperatura camerei
100 g zahar pudra
Modul de preparare:
1. Amestecam foarte bine (manual sau la mixer) untul cu zaharul brun. Apoi adaugam pe rand cate un ou, incorporam, tot pe rand, si faina, praful de copt, sarea, esenta de vanilie si 4 linguri de smantana. Cu ajutorul unei spatule incorporam in aluat si afinele (200 g).
2. Turnam aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 160 grade, timp de 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se racoreasca in tava, apoi scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca complet (daca nu o scoatem din tava, va transpira).
3. Punem la mixer crema de branza pentru 1 minut, adaugam smantana ramasa si zaharul pudra cernut. Aceasta minunata glazura o turnam peste prajitura (ca sa nu se scurga prea multa glazura pe lateral, eu am pus la loc in tava prajitura dupa ce s-a racit), apoi ornam cu afine si alte fructe de padure (daca avem).
Mi s-a parut delicioasa. Nu foarte dulce, fara creme, o prajitura de vara in toata puterea cuvantului!
Reteta preluata si adaptata de pe http://www.bbcgoodfood.com.
Keep it simple! Make it delicious!
Ingredientele (forma de 26 cm diametru):
175 g unt la temperatura camerei
175 g zahar brun
3 oua
220 g faina
3 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
2 lingurite esenta de vanilie
150 g smantana la temperatura camerei
200 g afine + 200 g pentru ornat
200 g crema de branza simpla (Philadelphia este o alegere buna) la temperatura camerei
100 g zahar pudra
Modul de preparare:
1. Amestecam foarte bine (manual sau la mixer) untul cu zaharul brun. Apoi adaugam pe rand cate un ou, incorporam, tot pe rand, si faina, praful de copt, sarea, esenta de vanilie si 4 linguri de smantana. Cu ajutorul unei spatule incorporam in aluat si afinele (200 g).
2. Turnam aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 160 grade, timp de 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, lasam sa se racoreasca in tava, apoi scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca complet (daca nu o scoatem din tava, va transpira).
3. Punem la mixer crema de branza pentru 1 minut, adaugam smantana ramasa si zaharul pudra cernut. Aceasta minunata glazura o turnam peste prajitura (ca sa nu se scurga prea multa glazura pe lateral, eu am pus la loc in tava prajitura dupa ce s-a racit), apoi ornam cu afine si alte fructe de padure (daca avem).
Mi s-a parut delicioasa. Nu foarte dulce, fara creme, o prajitura de vara in toata puterea cuvantului!
Reteta preluata si adaptata de pe http://www.bbcgoodfood.com.
Keep it simple! Make it delicious!
Friday, August 10, 2012
Briose cu afine
Foarte usor de facut, si mai usor de mancat. Sunt gata de pus la cuptor in cateva minute, cel mai mult dureaza cantarirea ingredientelor.
Ingredientele (pentru 12-16 bucati):
260 g faina
240 g iaurt
100 g zahar
80 ml ulei
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
200 g afine
Modul de preparare:
1. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare;
2. Separat, amestecam foarte bine ingredientele umede: ou batut usor, iaurt (eu am folosit Muller Bianco), ulei (de floarea soarelui), esenta de vanilie;
3. Peste ingredientele uscate le turnam pe cele umede si le incorporam. Adaugam apoi afinele (am folosit din cele salbatice, de la munte), amestecand usor, astfel incat acestea sa nu se sparga;
4. Punem compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala (le umplem pana sus, deoarece nu vor creste foarte mult) si dam la cuptorul incins la 190 grade, timp de 15-20 minute.
Reteta preluata de la Stephanie Jaworski de pe joyofbaking.com
Keep it simple! Make it fun!
Ingredientele (pentru 12-16 bucati):
260 g faina
240 g iaurt
100 g zahar
80 ml ulei
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
200 g afine
Modul de preparare:
1. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare;
2. Separat, amestecam foarte bine ingredientele umede: ou batut usor, iaurt (eu am folosit Muller Bianco), ulei (de floarea soarelui), esenta de vanilie;
3. Peste ingredientele uscate le turnam pe cele umede si le incorporam. Adaugam apoi afinele (am folosit din cele salbatice, de la munte), amestecand usor, astfel incat acestea sa nu se sparga;
4. Punem compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala (le umplem pana sus, deoarece nu vor creste foarte mult) si dam la cuptorul incins la 190 grade, timp de 15-20 minute.
Reteta preluata de la Stephanie Jaworski de pe joyofbaking.com
Keep it simple! Make it fun!
Subscribe to:
Posts (Atom)